Bireysel Eğitimler

Günümüzde artan bilgisayar kullanımı ve verilen hizmetlerin İnternet'e taşınması ile bilişim sektörü her geçen gün büyümektedir. Bu büyüme sürecinde verilen hizmetlerin kalitesini artırmak ve hizmet dışı kalınan süreyi minimumda tutmak için güvenli ve kararlı sistemler kullanılmaya başlandı. Linux işletim sistemi bu süreçte en popüler sunucu işletim sistemi haline gelmiştir. İTÜ Linux Akademi eğitimlerinin amacı alanında uzman Linux sistem yöneticileri yetiştirmektir.

İTÜ Linux Akademi tarafından verilen eğitimlerde,

  • Eğitim içeriğinin güncel olması kursiyerlerin yeni teknolojileri öğrenmelerini sağlayacaktır.
  • Her kursiyer kendisine verilen kullanıcı adı ve şifre ile eğitim dokümanlarına web üzerinden erişebilecektir.
  • Eğitimler aktif olarak İTÜ BIDB'de sistem yöneticiliği yapan uzmanlar tarafından verilecektir.
  • Tamamen Türkçe olan eğitim içeriği ile katılımcıların en yüksek verimi elde etmesi amaçlanmaktadır.
  • Eğitim içeriği deneyimli Linux sistem yöneticileri tarafından hazırlanmıştır.

Sistem yöneticiliğine giden yolda zamana yayılan, planlı ve konuların temelini kavramayı amaçlayan İLA kurs içeriği 2 kurdan oluşmaktadır.

Eğitim İçeriği

Sistem yöneticiliğine giden yolda zamana yayılan, planlı ve konuların temelini kavramayı amaçlayan İLA kurs içeriği 2 kurdan oluşmaktadır.

1. Kur : Linux Sistem Yöneticiliğine Giriş

ILA linux eğitimleri birinci kurunda, linux işletim sisteminin temellerinden başlanıp, belirli bir ağda tek başına çalışan bir linux sistemin kullanımı, yönetimi ve sorun giderme yolları ayrıntılı olarak anlatılacaktır.

2. Kur: Linux İşletim Sisteminde Ağ Servisleri ve Sistem Yönetimi (Yenilendi!)

İkinci kurda genel ağ (TCP/IP) bilgisi anlatıldıktan sonra, linux bir sunucuda verilebilecek genel ağ servislerinin temel yapılandırılması ve sistem yönetimi konuları ele alınacaktır.

Eğitim Nasıl Verilecek?

İLA Sistem Yöneticiliği eğitimleri İTÜ BIDB'de aktif olarak sistem yöneticiliği yapan uzmanlar tarafından en fazla 24 kişilik ve her katılımcıya bir bilgisayar tahsis edilecek olan laboratuvarlarda yapılacaktır. Eğitimlerde uzman eğitmenlerin deneyimlerini kursiyerlerle paylaşması hedeflenmektedir. Konuların daha iyi anlaşılabilmesi için katılımcılar bölüm sonlarında güncel senaryolar üzerinden uygulamalar yapacaktır.

Sertifikasyon

İLA linux sistem yöneticiliği kursunu alan kursiyerlere İTÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından katılım belgesi verilecektir.

Ayrıca, İLA linux sistem yöneticiliği eğitimleri, gerek güncel içeriği gerekse gerçekçi senaryolar üzerine uygulamaları ile kursiyerlerin başta RHCE ve LPI  gibi sertifikasyon sınavlarına büyük ölçüde hazırlanmalarına da katkı sağlayacaktır.